La combinatii ma gandisem deja de multa vreme si am zis sa incep cu ceva care sa aiba si alcool :) Rezultatul este delicios, se simte un gust bogat de cacao si, in functie de preferinte, se poate pune mai multa sau mai putina cacao sau mai mult alcool. Mai putin nu se poate :)
Daca va place ciocolata neagra, inlocuiti laptele praf cu cacao.
Ingrediente pentru 200 g ciocolata de casa:
- 60 g cacao (sau masa de cacao)
- 20 g lapte praf
- 40 g unt de cacao
- 40 g miere
- 30 g caise confiate, taiate cuburi mici
- 10 g lichior Disaronno
- Cacaoa si laptele praf se pun in robot si se mixeaza ca sa nu aiba cocoloase;
- Untul de cacao se taie bucati mici si apoi se topeste la bain-marie;
- Se adauga cacaoa si laptele praf peste untul de cacao topit si se amesteca usor cu o spatula;
- Se adauga si mierea, caisele si lichiorul si se amesteca usor;
- Se toarna compozitia in forme pentru praline sau pe fundul unei tavi tapetate cu folie de aluminiu si se pune in frigider pana se intareste.
PS: pentru prietenii doritori sa incerce sa faca ciocolata de casa donez unt de cacao! Am mentionat ca mi-am comandat 1 Kg? :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu