marți, 2 aprilie 2013

Pasta de oua

Pasta de oua
Cred ca cel mai bine as numi-o "pasta de oua umplute" :) pentru ca exact asta este: o pasta din toate ingredientele din care se fac oua umplute. Doar ca nu mai trebuie sa te chinui sa cureti ouale astfel incat sa ramana intregi si nici sa le umpli sau sa le ornezi.
De facut se face foarte simplu si rapid si, desi nu arata la fel de frumos ca ouale umplute, poate fi folosita si ca aperitiv pe paine integrala prajita. Mie mi se pare mai simplu sa o intind pe paine decat sa stau sa ornez ouale...

Ingrediente:
  • 4 oua fierte tare
  • 4 lingurite de maioneza
  • 4 lingurite de mustar
  • 1/2 piept de pui la gratar taiat cuburi mari ( sau orice fel de carne v-a mai ramas de la alte feluri sau chiar mezeluri)
  • Piper negru
  • O mana de patrunjel tocat mare
  • Optional: 1 castravete murat taiat cubulete mici
Se pun ouale intregi (curatate de coaja, evident :)) si carnea in robot si se mixeaza pana cand carnea este bine maruntita. Se adauga maioneza, mustarul, patrunjelul si piperul si se mixeaza pana cand se omogenizeaza.
Mustarul are probabil suficienta sare. Daca nu are atunci adaugati si putina sare. Daca mustarul nu este suficient de acrisor, dupa ce ati terminat de mixat, adaugati si castravetele si amestecati.
Pasta de oua
Asta este tot! Probabil a durat cam 2 minute mixatul, nu? Muuuult mai simplu decat se fac ouale umplute iar gustul este excelent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu