duminică, 20 ianuarie 2013

Salata cu pui caramelizat si branza de capra

Am mancat o salata asemanatoare la "Chocolat", pe care am platit o mica avere. Si a fost buna. Foarte buna. Dar scumpa. A meritat insa inspiratia. Asa ca abia am asteptat sa imi fac eu acasa propria salata cu pui caramelizat si care sa nu ma falimenteze. O sa redau mai jos cantitatea ingredientelor pentru puiul caramelizat. Restul ingredientelor va sfatuiesc sa le ajustati dupa gustul si preferintele voastre, eventual sa scoateti sau sa adaugati diverse, insa puiul caramelizat si rucola este musai sa ramana!

Ingrediente pentru 2 portii:

½ piept de pui

1 ½ lingura de miere

1 ½ lingura sos de soia

½ lingura otet balsamic

1 lingura ulei masline

Salata verde
Rucola
Rosii cherry
Branza de capra (eu am folosit telemea)
Ardei gras
Ulei de masline
Otet balsamic
Sare grunjoasa


Se taie carnea de pui in fasii subtiri, se pune intr-un castron si se adauga peste ea mierea, sosul de soia si otetul balsamic. Se amesteca bine si eventual o si intepati cu furculita ca sa o patrunda mai bine sosul. Daca este timp, ar fi bine sa o lasati la marinat in acest sos pentru minim 2 ore.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc si, cand este s-a incalzit uleiul, se adauga puiul. Se amesteca, se da focul la mediu spre mic si se lasa acoperita cu un capac pentru 10 minute. Se amesteca din cand in cand.
Intre timp, pe o farfurie intinsa (nu intr-un castron - ca sa simtim atmosfera de restaurant) se pune salata verde, rucola, rosiile cherry taiate pe din doua, ardeiul gras taiat fasii subtiti si branza taiata cubulete. Cand este gata carnea se pune deasupra. Daca mai are si putin sos in tigaie il distribuim si pe acela uniform peste salata. Eu i-am ras si niste parmezan pe deasupra, asta pentru ca nu pot rezista combinatiei de rucola si parmezan. Stropim cu ulei de masline si otet balsamic si presaram sare.

Este una dintre cele mai bune salate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu